dijous, 30 de juliol del 2015

Resum de la reunió amb Conselleria

Avui 30 de juliol de 2015 ens ha rebut el Director General de Centres i Personal Docent, D. Joaquín Carrión, en resposta a la sol·licitud que es va presentar en aquesta mateixa Conselleria el dia 22 de juliol de 2015. En aquesta reunió membres de la junta directiva de l'associació hem exposat els següents temes, seguint l'ordre del document que vau poder consultar en Google Drive (ací teniu l'enllaç a la carta-document definitiva que hem presentat):

En primer lloc, hem tractat la situació de les places de l'especialitat de Dibuix actualment. Al respecte ens ha comentat que han fet un gran esforç perquè, ara com ara, s'hagen adjudicat totes les vacants disponibles; de manera que només han de quedar tres o quatre casos a resoldre. Aquestes últimes places, ens han assegurat, s'adjudicaran al setembre. I al seu torn, ens ha volgut transmetre la seua preocupació davant la situació del professorat de Dibuix.

Ha escoltat les nostres propostes (ha pres anotacions i ens ha demanat quedar-se amb el text que nosaltres proposàvem per estudiar-ho) i s'ha mostrat, en tot moment, molt “receptiu”, però sempre sent realista i tenint en compte els factors que dificulten dur-les a terme.

Creiem que ha estat molt important el moment on ens ha plantejat la pretensió del nou govern de dur a terme un nou decret per a l'any vinent, amb què intentar assegurar les plantilles.
Ens ha suggerit, que vistes algunes de les propostes (com la col·laboració amb Primària, etc.) fem arribar, també, la carta-document al Director General de Política Educativa, D. Jaume Fullana; cosa que hem fet immediatament per registre d'entrada; per tal de poder intervenir a la planificació d'esborranys futurs.

En aquests moments, com sabem tots, l'operativitat de la Conselleria en qüestió de plantilles per al curs que ve ja està tancada (les directives dels centres ja han conformat horaris). Però ens han convidat a continuar  col·laborant en un futur molt proper i ens han recordat el llastimós fet de què no estiguérem presents abans, com altres associacions (Tecnologia, Música, etc.).

Els membres de la Junta Directiva, durant aquests últims dies, hem constatat que la nostra situació preocupa tant al nou Govern de la Generalitat (la prova està en aquesta entrevista personal concedida, malgrat tots els problemes que estan marcant aquest inici de legislatura) així com a gairebé tots els Sindicats. Hem de dir que tots ells, Sindicats i Govern, ens han ressaltat la importància de presentar les nostres propostes de forma clara, professional i unificada.

No haguérem pogut arribar a presentar cap proposta a títol individual; per això mateix, us convidem al fet que continuem amb il·lusió aquest projecte, perquè la nostra professionalitat ha de ser presa en compte, començant per nosaltres mateixos i sumant sempre. Moltes gràcies a totes i tots.

La junta directiva.



5 comentaris:

  1. Creo que deberíamos exigir a los sindicatos como asociación que en la próxima mesa sectorial se propongan desdoblamientos para la asignatura de Dibujo en primero de la ESO (que normalmente están masificados) para, por un lado, mejorar la calidad docente con el alumnado y, por otro, paliar los estragos laborales que la aplicación de la LOMCE ha generado en nuestro colectivo de profesores.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Gràcies pel treball que s'està fent!!!

    ResponElimina