dimecres, 13 de juliol del 2016

DIBUIXAR AL SON

Aquesta és una activitat pensada per fer una performance de dibuix a tots els centres de secundària d'Alacant, Castelló i València que ho dessitgen, coordinada pel professorat especialista de Educació Artística i Visual.
Els CEFIREs de les tres provincies han convocat,  o estan a punt de fer-ho, unes jornades de formació per al professorat per tal de preparar aquesta activitat:

L'activitat es realitzarà a tots els centres participants durant l'ultima setmana d'octubre i implicarà a museus i a artistes, enmarcada dins de la web britànica The Big Draw 
The Big Draw al Centre El Carmen, novembre 2015

Els centres implicats podran treballar tant als museus (Centre El Carme a València, Museu de Belles Arts de Castelló i MACA d'Alacant) com als propis centres o altres entitats culturals municipals com museus o cases de cultura.

Als cursos de formació del professorat ofertats pels CEFIRE s'oferirà informació detallada sobre com fer-ho.

Aquesta performance del dibuix s'ha fet al voltant de la música i la dansa com a motiu inspirador per a treballar els elements bàsics de la expressió grafico plàstica, tant dirigits a l'abstracció com a la figuració, segons els nivells educatius i les diferents assignatures (EPV i Audiovisual, Dibuix Artístic, Volum, Tècniques d'Expressió Grafico-plàstica, Cultura Audiovisual...). Pot ser plantejada com una activitat multidisciplinar si altres departaments com el de música volen participar o treballar independentment, és molt oberta.

Els centres escolars que desenvolupen l'activitat en el MACA d'Alacant, el Museu de Belles Arts de Castelló i el Centre El Carme de València contaran amb la presència d'artistes reconeguts treballant amb ells en la intervenció dels murs al son de la música.
Tanmateix, els centres escolars que participen en l'activitat, però que la desenvolupen al seu entorn geogràfic, poden convidar a col·laborar a artistes locals, i el seu treball es documentarà i exhibirà a les sales dels museus de la provincia a la que pertanyen.

Per tal de tindre un bon feedback i sentir que estem treballant tots a l'hora hi haurà un compte d'Instagram per anar pujant fotos i videos de totes les diferents seus on s'estiga desenvolupant l'activitat, tot lligat als comptes de les xarxes socials del Consorci de Museus: 
https://www.facebook.com/GVA-Consorcio-de-Museos-de-la-Comunitat-Valenciana-362412580438677/?fref=ts 
https://twitter.com/consorciomuseos.
En aquest enllaç podeu visualitzar la experiència de l'any passat:
https://www.youtube.com/watch?v=a4wMGisOidM&feature=youtu.be

Si voleu participar, apunteu-vos a les jornades del CEFIRE.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada