divendres, 22 de març del 2024

VII Jornada d’intercanvi d’experiències de plàstica, visual i audiovisual del CEFIRE Artístic-Expressiu i l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM)

 

VII Jornada d’intercanvi d’experiències de plàstica, visual i audiovisual del CEFIRE Artístic-Expressiu i l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM)

Emergència artística: L’agenda 2030 des dels museus i l’escola


Estimades associades i associats:

 

Com en anys anteriors, l’Associació Valenciana de Professorat de Dibuix participa en l’organització de la VII Jornada d’intercanvi d’experiències de plàstica, visual i audiovisual del CEFIRE Artístic-Expressiu i l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).

El títol de les jornades d’enguany és: “Emergència artística: L’agenda 2030 des dels museus i l’escola” i intenta abordar com les Escoles i els Museus contribuixen a la conscienciació i l’acompliment d’estos objectius mitjançant propostes educatives que usen l’Expressió Grafico-Plàstica i Audiovisual.

 

🔶 INSCRIPCIÓ EN LA JORNADA:

📌 La jornada és durà a terme en l' IVAM el 🌞🌞🌞 dissabte 18 de maig de 9H a 14H i de 16H a 18:30H. És per això que, des de l’AVPD, vos convidem a inscriure-vos fins al 25 d’abril a la jornada mitjançant el següent enllaç:

 

👉 L' enllaç d'inscripció és el següent:

https://portal.edu.gva.es/cefireae/va/2024/03/21/vii-jornada-dintercanvi-dexperiencies-deducacio-plastica-visual-i-audiovisual-emergencia-artistica/

 

🔶 PROGRAMA DE LA JORNADA:

9 a 9.45 h Recepció i signatures (HALL AUDITORI CARMEN ALBORCH)9.45 a 10 h Benvinguda. IVAM/AVPD/CEFIRE artisticoexpressiu (AUDITORI CARMEN ALBORCH)10 a 10.45 h Ponència inaugural. Jardí ambulant: Andrea Miguel (Departament Sostenibilitat MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona).10.45 a 11.30 h Intercanvi d’experiències docents (PART I) (AUDITORI CARMEN ALBORCH)11.30 a 12 h Pausa-café (HALL 2a PLANTA12 a 12.45 h Intercanvi d’experiències docents (PART II)12.45 a 13 h Performance (HALL 2a PLANTA)13 a 14 h Exposició de les experiències de mediació de l’IVAM (AUDITORI CARMEN ALBORCH)

14 a 16 h Pausa-dinar

16 a 18.30 h Tallers18 a 18.30 h Clausura de la jornada (AUDITORI CARMEN ALBORCH)

 

🔶 TALLERS:

TALLER A: On estan les artistes? Gema Gil i Elena Sanmartín. Recorregut amb perspectiva feminista i de gènere a obres de la col·lecció exposades en les diferents galeries del museu, amb dinàmica final. PARAULES CLAU: gènere, igualtat, feminismes, drets humans, dret a la lliure expressió, coeducació.

 

TALLER B: D’ací, d’allà. Elena Rocamora i Elena Sanmartín. Proposta d’investigació col·lectiva, intercanvi de coneixement i experiències entre l’equip curatorial i de mediació del programa «Art i Context» i el professorat de diferents disciplines i nivells.  PARAULES CLAU: investigació, transdisciplinarietat de les arts, art com a modes de fer, transformació social i educativa, nous imaginaris.

 

TALLER C: A prop. Trobades d’art i acompanyent per a una escola en transformacióideadestroyingmuros. Aquest projecte és sensible a la urgència contemporània de repensar l’equilibri entre naturalesa, producció cultural i sostenibilitat, i proposen una experiència d’investigació de les llavors que viuen en els nostres entorns quotidians. PARAULES CLAU: igualtat, dret a l’educació, educació de qualitat, sostenibilitat, ecoarte, diversitat, integració social, producció i comerç tèxtil responsables, regla de les tres r’s, arxiu.

 

TALLER D: Bandarres! Fem o al fem? Massa Salvatge. Possibilitats infinites de joc i creació a través d’espais i materials inusitats d’un museu. Amb aquesta proposta pretenem repensar què són els rastres i restes que generen els museus, veient-los com a possibilitats infinites de joc i creació. PARAULES CLAU: sostenibilitat, gestió conscient de les deixalles, sobreproducció, consum i producció responsable de les institucions, creació artística i consciència ecològica, instal·lació artística, improvisació des de la creativitat artística, joc com a mitjà i oportunitat.

 

🔶 PRESENTACIÓ DE COMUNICACIONS:

Com en cadascuna de les edicions, dedicarem una part important a l'intercanvi d'experiències docents. És per això que vos animem a presentar les vostres Propostes Artístiques-Educatives que heu desenvolupat als vostres centres docents amb el vostre alumnat i que considereu que poden resultar enriquidores per a la resta de professorat assistent.

El correu s’ha d’enviar a la següent adreça:

🔹 avpdibuix@gmail.com

📌 Termini de presentació de propostes: fins al 22 d'abril.

👉 En el correu heu d’indicar la següent informació:

🔶 1.-ASSUMPTE DEL MAIL:

TÍTOL DE LA PROPOSTA + VII jornada d’experiències didàctiques d’EPVA.

🔶 2.-DADES QUE CAL APORTAR DINS DEL MAIL AMB ESTE ORDRE:

-Nom i cognom dels participants.

-Mail de contacte.

-Telèfon mòbil de contacte.

-Centre educatiu on es desenvolupa l’experiència.

-Museu, centre d’art o cultural amb el que es va col·laborar (si és el cas).

-Data o dates de cel·lebració de l’experiència.

-Breu descripció de la proposta: objectius, grups implicats, matèries implicades, metodologia, fases, continguts i avaluació.

(El document escrit no podrà excedir les 2 pàgines, però podeu afegir enllaços a imatges o materials que puguin ajudar a conèixer millor la vostra proposta)

🔶 3.-RELACIÓ D’ARXIUS ADJUNTS:

-S’inclouran els arxius visuals i audiovisuals que expliquen la proposta.

 

Es contactarà amb les persones representants de les propostes seleccionades per a participar en les ponències que es duran a terme pel matí.

Les intervencions seleccionades es presentaran en format Petxa-Kutxa amb una duració que NO POT SUPERAR ELS 10 MINUTS de presentació.

 

Moltes gràcies per la vostra atenció i no dubteu a apuntar-vos a les jornades, és una experiència molt enriquidora per al professorat.

 

No deixeu de participar. Ens vegem a les jornades!

 

Toni Peris en representació de l’AVPD.

President de l’Associació Valenciana de Professorat de Dibuix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada