dijous, 1 de novembre del 2018

Congrès de l'Àmbit Artistico Expresssiu l'ARTèria

El passat cap de setmana es va celebrar al Palau de Congressos de Castelló el 1r Congrés d'Àmbit Artistico Expressiu, i allí van coincidir amb alguns membres de l'AVPD.
El primer que hem de dir és ENHORABONA al CEFIRE Artistico Expressiu per la seua tasca com a organitzador/es d'un treball tan professional i lúdic a la vegada.



Enhorabona al director del CEFIRE, Ximo Montañes, a Lledó Queral, a Pepa Ortiz i a tots els companys d'aquest CEFIRE i d'altres que van estar allà al peu del canyó.


Joaquim Montañés junt al Conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, donant inici al congrés.

Taula rodona sobre Art i Educació
 
La nostra companya Nely Gómez, professora de Dibuix a l'IES Caminàs presentant la experiència "Cartografia de l'entorn" junt amb l'artista Neus Lozano, de crater-lab.com 
La presentació va ser espectacular, semblava un show televisiú, molt dinàmic, amb videos, llocs de llums i una orquestrada coreografia en tot moment, ambientat amb la música de La Cris, Cristina Ases Alborch, una joglar com ella s'autodenomina, que amb un suau ritme de rap melòdic anava presentant a tots els convidats i participants al congrés.

Els continguts també ens van agradar prou, amb una variada representació de projectes i persones implicades tant en la música, en l'expressió corporal, el teatre, la educació plàstica, visual i audiovisual. Si que es de veres que varies vegades que es va fer referència a la nostra àrea, la paraula audiovisual va quedar deslligada del concepte plàstica, visual i..., eixe i... no arrivà. 
I aquesta és una reivindicació que no ens cansarem de fer, el professorat de Dibuix està format per a treballar l'audiovisual i el curriculum ho arreplega en tots els cursos de la Educació Plàtica, Visual i Audiovisual, per no parlar de l'assignatura de Cultura Audiovisual, en batxillerat, la qual ens veiem abocats a compartir o perdre en pos d'altres departaments segons les premises dels equips directius dels centres.

Tornant al congrés, ens varen enamorar de Siro López i els espais de creativitat, una recerca per espais educatius saludables i estètics.

Els tallers de la vesprada també van estar molt bé, hi havia un grapat per triar, des de com utilitzar el video a Instagram dins de l'aula, animació, esport, expressió corporal, música... .

La ponència de Raúl Espert Tortajada sobre neuropsicologia i art va resultar molt interessant en quant als continguts científics que expliquen la recerca natural del nostre cervell per la bellessa amb dades científiques, encara que algunes expressions humoristiques es podrien haver evitat.
Les experiències que duen a terme Noemy Berbel i Magdalena Jaume des de l'Universitat de les Illes Balears amb alumnat de Magisteri de varies universitats espanyoles resultaren inspiradores, encara que algunes d'elles tenim constància de que molts de nosaltres ja duem a terme coses semblants, la qual cosa és molt saludable perquè mostra que tots anem per bon camí en quant a educació artística es refereix.


També va haver un concert de "L'escola canta" amb la Banda Municipal de Castelló i una performance de Sound-Painting amb Ricardo Gassent dirigint.

Ens deixem a molts ponents i experiències per comentar però van ser dos dies intensos d'activitat i ho fariem massa llarg. Ja deixem aquest vídeo perquè vos feu una idea del que alli va ocorrer: 




Esperem que el recolçament administratiu continue i vaja més enllà perquè  
L'ART EDUCA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada