Pàgines

dissabte, 18 de novembre del 2017

CONVOCATORIA DEL CONCURS DE TRASLLATS 2017-18

CONVOCATORIA DEL CONCURS DE TRASLLATS 2017-18

   Hola amics, el 10 de novembre es va fer pública la convocatòria del concurs de trasllats per al pròxim curs. Podeu llegir les BASES a la web de la Conselleria

   Recordeu que:
  • 1ª FASE: S'ha de fer una solicitud telemàtica i, en cas de voler presentar mèrits nous s'ha de fer a la Direcció Territorial amb una còpia de la solicitud telemàtica anterior. El termini de presentació d’instàncies i documents serà de quinze dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució en el DOGV.
  • 2ª FASE: Durant el mes de febrer de 2018, s’obrirà un termini de set dies naturals perquè els participants i les participants sol·liciten via telemàtica les seues peticions.

    --> Sobretot llegiu bé les instruccions.

  i... bona sort a tots i a totes!

Dibuixar al Són, performance de les Arts

Els últims tres dies l'AVPD ha compartit l'experiència per la unió de les Arts amb alumnat de Secundària i Batxillerat, junt als seus professors de Dibuix i Arts Plàstiques. Amb nosaltres han treballat colze a colze el Conservatori Professional de Dansa i el Superior de Música, que han aportat tot el seu coneixement i professionalitat amb la part de dansa i música.

Res no hagués sigut possible sense la coordinació del CEFIRE, personat a través del de Torrent en col.laboració amb el de Castelló. I per suposat, la inestimable aportació del Consorci de Museus a través de la seu del Centre El Carme, a València, i el Museu de Belles Arts de Castelló, on hem treballat durant els dies 15, 16 i 17 de novembre. A més a Alacant també hi hà una acció performativa aquest cap de setmana.

Al voltant d'uns 1.000 alumnes de les tres provincies valencianes han participat en aquesta edició (més de 600 a València i vora 400 a Castelló), que ha involucrat a més de 60 professors i professores, majoritariament de Dibuix i Arts Plàstiques, encara que també ha participat professorat de l'àrea de Música i Dansa, i col·legues d'altres matèries que han asitit com a reforç dels professors de les àrees artístiques.

Aquesta activitat forma part de les accions reivindicatives de l'AVPD i les entitats col.laboradores per a recolzar el paper de les arts en l'educació.


El Carme dia 17
El Carme dia 16

El Carme dia 17


El Carme dia 16


Museu de Belles Arts de Castelló dia 16

El Carme dia 17

El Carme dia 17

El Carme dia 17

El Carme dia 17

El Carme dia 17

El Carme dia 15

El Carme dia 17

Museu de Belles Arts de Castelló dia 16


Museu de Belles Arts de Castelló dia 16



El Carme dia 16

El Carme dia 16

El Carme dia 16

El Carme dia 16

El Carme dia 17

El Carme dia 17

El Carme dia 17
El Carme dia 15


dimarts, 14 de novembre del 2017

Dibuixar al Son, 2017.

Mañana ya empezamos con "Dibuixar al son"
Al igual que el año pasado, los compañeros que participéis de esta actividad podríais llevar si queréis la camiseta de la AVPD.
Por dar visibilidad a la asociación, ya que se realizarán diferentes vídeos de estas sesiones.

Por otro lado si hacéis fotos, vosotros o vuestros alumnos podéis compartirlas en vuestras redes sociales vía

#DIBUIXARALSON

Y mencionar a la asociación: @avpdibuix, 
o al Consorci de Museus: @gva_consorcimuseus


Y como siempre también con nuestro lema:

#L'ARTEDUCA

dimarts, 3 d’octubre del 2017

Second Round Cerámica

Hola compañeros.
Queremos recordaros que el curso Second Round Cerámica todavía está en período de inscripción en el CEFIRE para su realización en la EA+SC de Manises. Es un curso de ya se realizó en julio y cuyo fin es dar herramientas para después realizar una actividad intercentros (podéis ver en que consistirá y apuntarte en una entrada anterior con el mismo nombre).
Si eres de los que ya estuvieron presentes en el curso de julio no es necesario volverlo a realizar.
El link es:
http://mestreacasa.gva.es/web/cefiretorrent/inscripcio

Curso 17TO70IN019 - Second round cerámica

divendres, 15 de setembre del 2017

DIBUIXAR AL SON 2017


Aquesta passada setmana es va obrir el termini d'inscripció de la formació per a professors de les disciplines artístiques amb la intenció de dur a terme el projecte "Dibuixar al son" durant el present curs acadèmic.

Per a aquells que no van participar en les anteriors edicions heu de saber que es tracta d'un projecte que la nostra companya Carmen María Belmonte va iniciar ja fa uns quants anys a l'IES Lluís Vives de València i que s'ha convertit en una activitat artística que ha tingut gran acogida per totes les parts que hi estigueren presents (centres educatius de secundària, conservatoris, escoles de dansa, museus...).

"Dibuixar al son" està inspirat pel projecte britànic "The Big Draw" i consisteix a fer coincidir el Dibuix, la Música i la Dansa en dues sessions on els estudiants i professors d'aquestes disciplines conviuran i compartiran espais, coneixements i sensacions als Museus de València i Castelló gràcies a la col·laboració i coordinació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, el CEFIRE i l'AVPD.

Està plantejada com una performance del dibuix al voltant de la música i la dansa com a motiu inspirador per a treballar els elements bàsics de l'expressió gràfico-plàstica, tant dirigits a l'abstracció com a la figuració, segons els nivells educatius i les diferents assignatures (EPVA, Dibuix Artístic, Volum, Tècniques d'Expressió Grafico-plàstica, Cultura Audiovisual...). Pot ser plantejada com una activitat multidisciplinar si altres departaments com el de música volen participar o treballar independentment, és una proposta molt oberta.

El 4 d'octubre es farà la sessió de formació al professorat al Museu del Carme i els dies 16 i 17 de novembre és la data prevista per a la seua realització als museus de València i Castelló. Hi han 80 places oferides. Si voleu realitzar-ho a Castelló, ho podeu indicar en les observacions quan feu la inscripció. 
Ací teniu l'enllaç:
17TO70IN018 Dibujar al son  

Animeu-vos!

L'Art educa

dimecres, 13 de setembre del 2017

Próxima Asamblea Ordinaria: 29 de septiembre.



La próxima Asamblea Ordinaria de la AVPD será el 29 de septiembre de 2017 en el aula B01 de la Facultad de BBAA a las 17:30 h.
Os esperamos a tod@s.

divendres, 28 de juliol del 2017

¨LA ALFABETIZACIÓN AUDIOVISUAL, UNA NECESIDAD PARA EL FUTURO DEL SISTEMA EDUCATIVO DE NUESTRO PAÍS¨


La 09+Federación Estatal del Profesorado de Dibujo se reúne en Madrid con la Dirección General de Evaluación y Cooperación Territorial del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

El pasado 19 de Julio el Director General D. José Luis Blanco López y el Subdirector D. Marco A. Rando Rando recibieron al Presidente de la Federación y Vocal de Andalucía y la Vocal de la Federación y Presidenta de la Asociación de Madrid como interlocutores del área ante el Pacto Político y Social por la Educación. El encuentro abre un canal de comunicación directo entre el Ministerio y los representantes del área de Dibujo en Secundaria.

La Federación expone la necesidad social de una educación coherente con los tiempos actuales formándose en el lenguaje Audiovisual y las Artes y Lenguajes Visuales para la actual ¨Generación de las pantallas¨. Transmite la necesidad  de formular  un itinerario formativo riguroso desde Infantil y con continuidad hasta Bachillerato. El sistema debe mirar al futuro de la ciudadanía del siglo XXI y considerar la importancia de la ¨Alfabetización Audiovisual¨ en todas las etapas.

Los representantes de la Federación en su diálogo con la administración resaltaron que observar, analizar y producir imágenes es equivalente a saber leer la letra escrita, y que, ahora, más que nunca es preciso educar en ambos procesos de reflexión en la actual sociedad global, ante el consumo rápido y de asimilación acrítica de los mensajes que en su gran mayoría son visuales.

En su diálogo abordan la necesidad urgente  de sumarnos a los países que se sustentan en la ¨Sociedad del Conocimiento¨, para lo cual es preciso redefinir la compartimentación de las áreas docentes, llegando al acuerdo de que  el nuevo milenio requiere de una ciudadanía formada en un perfil ¨científico, humanístico y artístico¨. Para este cometido es necesario sumar a lo que aportan otras disciplinas: fomentar la Inteligencia Visual, el ¨Pensamiento Divergente¨ y el entrenamiento en el desarrollo de la Creatividad como herramienta para la resolución de cualquier problema de la vida cotidiana o profesional, además de la importancia que tienen las artes como herramienta para educar en la sensibilidad.

La Dirección General se mostró receptiva y reflexiva ante los argumentos de la Federación y además aportó consideraciones muy interesantes relativas a los avances en neurociencia y nuevos planteamientos para los procesos de ¨enseñanza-aprendizaje¨ con enfoques muy innovadores y con fundamentación científica y testada ante la necesidad de afrontar los nuevos retos en Educación en nuestro país.

Los representantes de la Federación hicieron entrega al director general de educación de un documento con las peticiones que se acordaron en el  ¨I encuentro de profesorado de Dibujo¨ celebrado en la Universidad Autónoma de Madrid el 27 de  Mayo de 2017.