divendres, 14 de juliol del 2017

Federació 09+, AVPD i el Pacte per l'Educació

El passat 27 de maig l'AVPD va participar en una trobada de professorat de Dibuix de tot l'Estat Espanyol (organitzada per la Federació de professorat de dibuix 09+) per tal d'elaborar un document de protesta davant del precari estat de les assignatures artístiques plàstiques, visuals i audiovisuals amb la LOMCE.

En la reunió de maig, a la Universitat Autònoma de Madrid, i baix l'auspici de la professora Ángeles Saura i el congrés nacional coordinat per ella, Imagen Didàctica, es va parlar de la importància del professorat de Dibuix i Arts Plàstiques davant la pandèmia del segle XXI, la de l'analfabetisme visual. De la necessitat de continuïtat en el currículum de les assignatures d'EPVA, ja que segons l'estudi fet per tots els membres participants, en les diferents comunitats autònomes la llei s'aplica de forma diferent, hi ha comunitats, com La Rioja, on la EPVA ha quedat reduïda només a 1r d'ESO. Doncs demanem garantir la presència de la matèria a tots els cursos de la ESO, disminuir les diferències estatals i millorar la formació del professorat, sobretot a la educació Primària, ja que no hi ha especialista de artística i el professorat generalista dedica poc temps a l'assignatura i l'alumnat arriba a l'ESO sent un analfabet visual, a més d'altres mals com la creença sesgada  amb la mala praxis de que l'assignatura és per a artistes i no una habilitat comunicativa i expressiva.

També es va parlar del mal estat en que la LOMCE ha deixat al batxillerat artístic, al qual ha condemnat a la futura desaparició. 
Es va prendre la decissió de presentar un document redactant totes les reivindicacions recollides a l'acta d'aquesta assamblea junt a una petició de reunió amb les autoritats del MECD per tal de que es tinga en compte al professorat de les nostres matèries a l'hora al Pacte per l'Educació.

Fruit d'aquest treball la setmana que ve, el dimecres 19 de juliol la Federación Estatal de Profesorado de Dibujo 09+, està convidada a una reunió al MECD de la qual ja vos informarem quan tinguem novetats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada